تکنولوژی

خرید هاست بهتر است یا سرور مجازی؟ منابع اشتراکی یا اختصاصی؟

  • خرید هاست برای راه‌اندازی سایت یکی از مهم‌ترین تصمیمات پیش روی شماست. سرعت بارگذاری، پایداری و امنیت سایت تا حد زیادی وابسته به نوع سروری است که برای سایت خود انتخاب می‌کنید. ارزان‌ترین و گران‌ترین گزینه‌های پیش روی شما به‌ترتیب هاست اشتراکی و سرور اختصاصی هستند. دلیل تفاوت قیمت این دو سرور چیست؟ کدامیک از آن‌ها را برای میزبانی از سایت انتخاب کنیم؟ برای پاسخ به این سوال‌ها لازم است که به مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا یکبار برای همیشه تفاوت بین این دو سرور را برای میزبانی از سایت خود متوجه شوید.

    هاست اشتراکی چیست؟

    در گام اول لازم است که تعریف ساده‌ای از مفهوم هاست اشتراکی ارائه کنیم. یک شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی سایت، مجموعه‌ای از سخت‌افزارها را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد. با نصب سیستم عامل و کنترل پنل روی سخت افزارها، یک سرور ایجاد می‌شود. سپس منابع محاسباتی در اختیار سرور خود را به چند بخش کلی تقسیم می‌کند. لزوما توان محاسباتی هر یک از این بخش‌ها با هم برابر نیست. سپس هر یک از این بخش‌ها را به‌صورت جداگانه در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. به هر یک از بخش‌های تقسیم شده سرور اصطلاحا هاست می‌گویند.

    هاست اشتراکی در واقع چیزی شبیه به مترو است. شما می‌توانید به‌عنوان یک نفر سوار بر قطار مترو شوید. هیچ دخل و تصرفی در سرعت حرکت مترو ندارید، بلکه صرفا در کنار سایر مسافرین به سمت مقصد حرکت می‌کنید. امکان هیچ‌گونه شخصی‌سازی فضا در مترو را ندارید. در واقع به زبان ساده فضای درون قطار مترو را با دیگران شریک می‌شوید. بدیهی است که هر چه تعداد نفرات حاضر در قطار افزایش پیدا کند، فضا برای شما محدودتر می‌شود. دقیقا همین موضوع برای هاست اشتراکی نیز صدق می‌کند. منابع پردازشی هاست اشتراکی به‌صورت مشترک در اختیار تمام سایت‌ها قرار می‌گیرند. بنابراین با افزایش تعداد سایت‌هایی که یک هاست اشتراکی را برای میزبانی انتخاب کرده‌اند، عملا سرعت بارگذاری آن‌ها افت پیدا می‌کند.

    هاست ابری؛ سادگی‌ میزبانی اشتراکی به همراه قدرت سرور ابری!

    خرید هاست اشتراکی

    سرور اختصاصی چیست؟

    بار دیگر همان شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی سایت را در نظر بگیرید که یک سرور راه‌اندازی کرده است. اگر این شرکت تمام منابع محاسباتی خود را در اختیار یک سایت قرار دهد، اصطلاحا به آن سرور اختصاصی گفته می‌شود. مثال مترو در اینجا نیز قابل استفاده است. با خرید سرور اختصاصی، نه تنها هیچ‌کس به غیر از شما در قطار حضور ندارد، بلکه کنترل قطار نیز در اختیار شماست. در سرور اختصاصی نیز به دلیل آنکه تمام منابع در اختیار شما قرار می‌گیرد، به‌راحتی می‌توانید نسبت به پیکربندی و اعمال تنظیمات مد نظر خود روی آن اقدام کنید.

    سرور اختصاصی همان‌طور که از نامش پیداست، برخلاف سرور اشتراکی، علاوه بر سخت‌افزار اختصاصی به دلیل اینکه در دیتاسنتر به‌صورت اختصاصی نگهداری و محافظت می‌شود، دارای امنیت بسیار بالا نیز می‌باشد. خرید سرور اختصاصی تنها مختص، وب‌سایت پربازدید نیست؛ و توسعه‌دهندگان نیز می‌توانند با دسترسی بالا از آن استفاده کنند.

    خرید سرور اختصاصی

    مقایسه سرور اختصاصی و هاست اشتراکی

    تا اینجا تعریف ابتدایی از سرور اختصاصی و هاست اشتراکی ارائه کردیم. با توجه به توضیحاتی که تا اینجا مطرح شد، احتمال همین حالا شما می‌توانید این دو گزینه از جنبه‌های مختلف مقایسه کنید. برای تصمیم‌گیری بهتر در زمینه انتخاب سرور یا هاست برای میزبانی سایت، این قسمت را با دقت بیشتری دنبال کنید، در 5 بخش میخواهیم مقایسه سرور اختصاصی و هاست اشتراکی را برای شما شرح دهیم.

    1. مقایسه سرور اختصاصی و هاست اشتراکی از نظر پایداری

    پایداری منابع محاسباتی سرور در تصمیم‌گیری برای انتخاب آن بسیار مهم است. در این راستا شاخصی تحت عنوان آپ تایم معرفی می‌شود. این شاخص که عددی بین 0 تا 100 است، نشان می‌دهد که سایت شما در طول زمان چه مدت آنلاین و در دسترس است. هرچه این عدد به 100 نزدیک‌تر باشد، نشان‌دهنده آن است که سایت پایداری بالاتری دارد. با توجه به اینکه منابع پردازشی سرور اختصاصی به‌طور کامل در اختیار یک سایت قرار می‌گیرد، طبیعی است که نرخ آپ تایم سایت را در مقایسه با هاست اشتراکی بالاتر می‌برد.

    2. مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی از نظر سرعت

    پر واضح است که سرعت بارگذاری یک سایت که از میزبانی سرور اختصاصی بهره می‌برد، در مقایسه با هاست اشتراکی بیشتر است. شما هیچ کنترلی روی تعداد سایت‌هایی که از یک هاست اشتراکی استفاده می‌کنند، ندارید. شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی می‌تواند یک هاست اشتراکی را بین تعداد زیادی از سایت‌ها توزیع کند که در این شرایط، منابعی که در اختیار سایت شما قرار می‌گیرد محدودتر می‌شود.

    ضمن اینکه افزایش یا کاهش ترافیک ورودی سایر سایت‌ها روی سرعت آپلود سایت شما تاثیرگذار خواهد بود. این موضوع تاثیر منفی روی سرعت بارگذاری سایت شما دارد. دقت داشته باشید که سرعت بارگذاری سایت یکی از شاخص‌های مهم در سئو و ایجاد تجربه کاربری مناسب است. به‌همین خاطر اگر دست شما برای صرف هزینه خرید سرور باز است، بهتر است به سراغ سرور اختصاصی بروید.

    3. مقایسه سرور اختصاصی و هاست اشتراکی از نظر سطح دسترسی

    شما امکان پیکربندی اختصاصی هاست اشتراکی را ندارید. چراکه منابع به‌صورت مشترک در اختیار چند سایت قرار می‌گیرد. بدیهی است که هرگونه تغییر از سوی شما روی سایر سایت‌ها نیز تاثیرگذار خواهد بود. به‌همین دلیل در خدمات هاست اشتراکی، اجازه تنظیمات اختصاصی به سایت‌ها داده نمی‌شود. در مقابل سرور اختصاصی قرار دارد که منابع آن کاملا در اختیار شما قرار می‌گیرد. به ‌همین دلیل دست شما برای اعمال هرگونه تغییر و پیکربندی اختصاصی کاملا باز است.

    اگر سرمایه لازم برای مدیریت و نگهداری از سرور اختصاصی را در اختیار دارید، قطعا سطح دسترسی بالاتر در آن یک مزیت به حساب می‌آید. شما می‌توانید نیروی انسانی اختصاصی برای این منظور استخدام کنید یا در ازای پرداخت هزینه به شرکت ارائه دهنده خدمات سرور اختصاصی، از آن‌ها بخواهید این مسئولیت را بر عهده بگیرند. اما اگر قصد ندارید برای این منظور هزینه کنید یا دانش فنی در این زمینه ندارید، قطعا انتخاب هاست اشتراکی تصمیم بهتری است. چراکه هیچ مسئولیتی در قبال پیکربندی و تنظیمات هاست بر عهده شما نیست.

    4. مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی از نظر امنیت

    در خصوص امنیت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی نیز وضعیت مشابه سطح دسترسی است. اگر تخصص کافی داشته باشید با پیکربندی اختصاصی سرور اختصاصی می‌توانید بالاترین سطح امنیت را برای سایت خود فراهم کنید. این در حالی است که با خرید هاست اشتراکی، هیچ مسئولیتی در زمینه تامین امنیت هاست متوجه شما نیست. این موضوع به معنی ضعف در ارائه خدمات هاست اشتراکی نیست، بلکه باید هنگام انتخاب هاست اشتراکی به سراغ شرکت‌های معتبر و حرفه‌ای بروید.

    5. مقایسه سرور اختصاصی و هاست اشتراکی از نظر قیمت

    با توجه به توضیحاتی که تا اینجا مطرح کردیم، بدیهی است که سرور اختصاصی در مقایسه با هاست اشتراکی قیمت اولیه بالاتری دارد. همچنین برای نگهداری و مدیریت سرور اختصاصی نیز باید هزینه بیشتری در مقایسه با هاست اشتراکی بپردازید.

    بالاخره هاست اشتراکی بخریم یا سرور اختصاصی؟

    تا اینجا به مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی پرداختیم. بدیهی است که سرور اختصاصی از نظر سرعت و پایداری سایت در مقایسه با هاست اشتراکی عملکرد بهتری دارد. اگر بودجه محدودی در اختیار دارید و ترافیک ورودی به سایت شما کم است، با انتخاب هاست اشتراکی ضمن پرداخت هزینه کمتر، می‌توانید از خدمات مناسبی بهره‌مند شوید. در مقابل اگر محدودیت بودجه ندارید و ترافیک ورودی به سایت شما زیاد است، باید به سراغ سرور اختصاصی بروید تا امکان ارائه خدمات مناسب را به مراجعه کنندگان سایت خود داشته باشید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ده + 11 =

    دکمه بازگشت به بالا