خوراکی ها

چطور از روی برچسب مواد غذایی اطلاعات مهم درباره یک خوراکی را بفهمیم؟

  • امروز نگاهی به دنیای غذا می اندازیم و معنای اطلاعات روی برچسب مواد غذایی را برای شما بازگو می کنیم.

    اطلاعات تغذیه ای به منظور ارتقا of سلامت جامعه در بسته بندی مواد غذایی موجود است. اما این هدف تنها در صورتی محقق خواهد شد که من و شما بتوانیم اطلاعات را به درستی بدست آوریم.

    برچسب های غذایی ممکن است بارها مورد توجه شما قرار گرفته باشند ، اما آیا از اطلاعات تغذیه ای موجود در این برچسب ها چیزی دریافت کرده اید؟ اگر نمی خواهید غذای سالم بخورید ، نه! اما اگر به تغذیه سالم اعتقاد دارید ، پس با ما همراه شوید تا ببینید چگونه باید اطلاعات تغذیه ای موجود در برچسب مواد غذایی را بخوانیم.

    این اطلاعات به صورت یک برگه واقعی تغذیه یا به صورت مارکرهای رنگی بیان می شود.

    جدول حقایق تغذیه‌ای

    مهمترین مواردی که باید در جدول حقایق تغذیه بدانید:

    مقدار سهم یا مقدار در هر وعده خوراکی

    مقدار / اندازه یا مقدار آن در هر وعده غذایی اولین چیزی است که باید روی برچسب مواد غذایی بررسی شود. هر بسته می تواند شامل یک یا چند اشتراک باشد. این مقدار در واحدهایی مانند گرم (برای غذاهای جامد) یا میلی لیتر (برای غذاهای مایع) داده می شود. مقدار کالری و سایر شاخص هایی که در جدول آمده است همه در هر سهم یا برای غذاهای غیر سهم در هر 100 گرم (یا در هر 100 میلی لیتر) اندازه گیری می شود.

    جدول حقایق تغذیه‌ای

    در واقع ، ابتدا باید ببینید چه مقدار از محصول در جدول اندازه گیری شده است. به عنوان مثال ، بیایید نگاهی به میزان مشارکت در بسته 150 گرمی حقایق درباره “کلوچه های جو دوسر و شکلات دلاتو” بیندازیم:

    میزان سهم این محصول در هر وعده 2 کوکی معادل 16 گرم است. با هر 16 گرم از این کلوچه ها ، 80 کیلوکالری دریافت می کنیم. بنابراین اگر وزن کل محصول را که 150 گرم است به 16 تقسیم کنیم ، خواهیم دید که از هر بسته می توان برای حدود 9 و نیم وعده استفاده کرد. حال ، اگر دو وعده از این کلوچه ها را در یک وعده بخوریم ، کل کالری دریافتی ما به همان نسبت دو برابر می شود. یعنی همه این مقادیر متناسب با تعداد سهامی که می خوریم برای شاخص هایی که ارزیابی می شوند تغییر می کنند.

    بنابراین برای بدست آوردن برآورد دقیق از ارزش غذایی غذاهایی که می خورید ، ابتدا به مقدار آن قسمت مراجعه کنید.

    کالری کل و کالری حاصل از چربی

    بعد از بررسی میزان سهم ، نوبت به کالری می رسد. میزان کالری موجود در یک برچسب مواد غذایی نشان می دهد که ما با مصرف هر وعده از یک محصول خاص چه انرژی دریافت می کنیم. اگر میزان کالری دریافتی روزانه ما بیش از مقدار مورد نیاز ما باشد ، وزن اضافه خواهیم کرد. اما با بررسی این قسمت از اطلاعات جدول ، می توانیم فراز و فرودهای خود را بهتر کنترل کنیم.

    توجه: لازم به ذکر است که مقدار کالری مصرفی در هر وعده بیشتر می شود.

    توجه شما را به مثال زیر جلب می کنیم:

    کتل چیپس نمک دریایی چی توز

    در تصویر بالا ، بخشی از جدول حقایق تغذیه ای “چیپس نمک دریایی چی توز” را مشاهده می کنید که نشان می دهد هر 100 گرم این محصول (معادل حدود 3 سهم) در مجموع حدود 488 کیلوکالری دارد. از این تعداد به عنوان کالری دریافتی از چربی نیز یاد می شود که به معنی 225 کیلوکالری کالری کل از چربی است. به عبارت دیگر ، تقریباً نیمی از کل کالری در هر 100 گرم چیپس کتری نمک ساده از چربی تأمین می شود.

    درصد ارزش روزانه

    در قسمت بعدی جدول مقادیری را می بینیم که در زیر مقدار مقدار / نیاز روزانه لیست شده اند. DV٪ مخفف Daily Value است. این مقدار نشان می دهد که مقدار مورد نیاز روزانه بدن ما از مواد مغذی مختلف برای هر وعده یا 100 گرم از یک محصول مشخص تأمین می شود.

    بنابراین اگر می خواهیم چربی اشباع شده را در رژیم غذایی خود کاهش دهیم ، باید غذاهایی را انتخاب کنیم که ارزش روزانه کمتری برای شاخص چربی اشباع شده داشته باشند. برعکس ، اگر تصمیم داریم مثلا فیبر بیشتری مصرف کنیم ، بهتر است به غذاهایی روی بیاوریم که ارزش روزانه بیشتری برای شاخص فیبر دارند.

    توجه

    درصد ارزش روزانه معمولاً براساس رژیم غذایی حاوی 2000 کالری در روز محاسبه می شود. اما همه ما رژیمی نداریم که حاوی 2000 کالری در روز باشد! بنابراین اگر میزان کالری دریافتی روزانه شما کمتر یا بیشتر از این مقدار باشد ، نیاز روزانه بدن به برخی از مواد مغذی مشابه می تواند کمتر یا بیشتر از آنچه مشاهده می کنید باشد.

    درصد ارزش روزانه برای تمام شاخص های جدول ذکر نشده است. به عنوان مثال ، بر خلاف چربی ها و پروتئین های ترانس ، هیچ مقداری برای درصد ارزش روزانه نمی بینیم. اما شاخص هایی که برای آنها این مقدار ذکر شده است را می توان به دو دسته تقسیم کرد:

    • مغذی‌هایی که باید کمتر مصرف کنیم: بهتر است مصرف مواد مغذی مانند چربی و سدیم را در رژیم روزانه خود محدود کنیم. البته همه چربی ها مضر نیستند. اما حتما شنیده اید که مصرف بیش از حد چربی های اشباع ، اسیدهای چرب ترانس و کلسترول خطر ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون را افزایش می دهد.
    • مغذی‌هایی که باید بیشتر مصرف کنیم درعوض ، باید سعی کنیم غذاهای بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانیم که سرشار از مواد مغذی مانند فیبر ، ویتامین A ، ویتامین C ، کلسیم و آهن باشند. با مصرف کافی این مواد مغذی ، می توانیم سالم تر پیر شویم.

    به این واقعیت اضافه کنید که اگر اسیدهای چرب ترانس را برای یک محصول 0 گرم مشاهده کردید اما در لیست مواد تشکیل دهنده با یک روغن نسبتاً هیدروژنه مواجه شدید ، بدانید که مقداری اسید چرب ترانس در محصول وجود دارد ، اما مقدار آن بسیار زیاد است هر سهم کوچک است. اما اگر بیش از یک وعده مصرف کنید ، همان مقدار کمی افزایش می یابد و ممکن است در معرض مضرات اسیدهای چرب ترانس باشید.

    نشانگر رنگی تغذیه‌ای

    جدول حقایق تغذیه ای در قالب نمونه هایی که برای شما نشان داده ایم لزوماً روی بسته بندی همه محصولات غذایی وجود ندارد. اما کمتر کالایی وجود دارد که نشانگر رنگ تغذیه ای نداشته باشد. این برچسب مواد غذایی به دلیل استفاده از سه رنگ سبز ، قرمز و نارنجی ، راهنمای تغذیه نیز نامیده می شود.

    این مطلب ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یک × سه =

    دکمه بازگشت به بالا