تکنولوژی

راهنمای خرید حافظه SSD برای لپ‌تاپ‌

  • بهترین روش برای ارتقای سخت‌افزاری لپ‌تاپ

    در راهنمای خرید SSD برای لپ تاپ ، ما حافظه SSD ، روش کار آن ، بررسی معایب و مزایا و همچنین تفاوت های کلی آن با هارد دیسک های HDD را معرفی می کنیم.

    با توسعه نرم افزار و افزایش حجم انتقال داده ها ، تجهیزات ذخیره سازی اهمیت بیشتری پیدا می کند. بنابراین ، تجهیزات سخت افزاری من ، از جمله تجهیزات ذخیره سازی ، از نظر حجم ذخیره سازی و سرعت انتقال به میزان قابل توجهی بهبود یافته است. یکی از این دستگاه های نسبتاً جدید در دنیای فناوری SSD های پرسرعت است که انتقال داده ها را به سطح جدیدی رسانده است.

    حافظه SSD چیست؟

     SSD که مخفف عبارت Solid State Drive است ، در واقع نوعی حافظه با سرعت بالا است. در زبان فارسی به “دیسک حالت جامد” نیز معروف است. SSD ها از سرعت خواندن و نوشتن بسیار سریعتر از HDD های قدیمی قدیمی استفاده می کنند. دلیل سرعت بیشتر این نوع حافظه ها ، طراحی بر اساس حافظه فلش و مشابه حافظه موبایل است. اما در نهایت ، SSD ها عملکردهای اصلی مشابه HDD های قدیمی را دارند.

    حافظه ssd

    برخلاف HDD ها ، SSD ها دارای اعضای مکانیکی خاصی نیستند و از آهن ربا برای نوشتن داده ها بر روی دیسک استفاده نمی کنند. حافظه SSD داده ها را بر روی ریزتراشه ها رمزگذاری می کند. این حافظه ها بسیار سریعتر از هارد دیسک های معمولی هستند.

    فقدان یک قطعه مکانیکی داخلی نیز منجر به بهبودهایی مانند وزن کمتر و مصرف برق کمتر در SSD ها می شود. البته در ازای این مزایا ، قیمت شما بسیار بالاتر خواهد بود.

    حافظه SSD چطور کار می‌کنند؟

     SSD ها بر اساس تراشه ها و تراشه های نیمه هادی ساخته شده اند. دلیل اینکه SSD ها “حالت جامد” نامیده می شوند این است که برخلاف HDD ها ، هیچ قسمتی حرکت نمی کند. در حقیقت ، این حافظه ها شامل مقدار زیادی حافظه فلش NAND ، متشکل از میلیون ها سلول حافظه (Cell) هستند.

    بسته به ساختار آنها ، این سلول های حافظه می توانند یک تا چهار بیت اطلاعات را به صورت صفر و یک ذخیره کنند. می توان تصور کرد که هرچه ظرفیت ذخیره سازی در این سلول ها بیشتر باشد ، بهتر است. اما به دلیل حساسیت و حجم زیاد داده ها ، خواندن داده ها از حافظه با سلول های چهار بیتی بسیار دشوارتر است و بنابراین زمان بر است.

    در مقابل ، سلول های تک بایت و دو بایت ، که SLC و MLC نامیده می شوند ، بهترین و رایج ترین گزینه در SSD های مدرن هستند.با این حال ، باید توجه داشت که حجم فیزیکی آنها در ظرفیتهای زیاد بسیار بیشتر از سلولهای چهار بیتی خواهد بود.

    چگونگي کارکرد حافظه SSD

    نوشتن داده ها به این نوع حافظه توسط کنترل کننده ای انجام می شود که داده های ورودی را در سلول ها در صفحات بلوک متشکل از سلول ها ذخیره می کند. به طور معمول ، هر بلوک دارای 64 صفحه قابل نوشتن (صفحه) است و هر یک از این صفحات می توانند 4 تا 16 کیلوبایت داده را در سلول های حافظه خود ذخیره کنند.

    کنترل کننده ای که تمام عملیات انجام شده روی حافظه را مدیریت می کند مانند هسته حافظه SSD است. این بخش بر روند خواندن و نوشتن اطلاعات در صفحات هر بلوک و سلول حافظه نظارت می کند. اما با برجسته ترین مزایا ، باید برخی از معایب را نیز بدانید.

    تفاوت‌ SSD با HDD چیست؟

     به عنوان یک قاعده کلی ، بارزترین تفاوت بین SSD و HDD سرعت خواندن و نوشتن داده ها است. این اختلاف سرعت معمولاً تا سه برابر سریعتر است. در حافظه HDD ، داده ها روی قسمتهای مکانیکی سر و پلاتر نوشته می شوند.

    به این ترتیب ، بازوی مکانیکی سر به کمک نیروی مغناطیسی روی صفحه دوار پلاتر داده ها را می نویسد و می خواند. در واقع ، هارد دیسک بسیار شبیه به ساختار دستگاه ضبط صدا عمل می کند. از طرف دیگر SSD ها شامل تعداد زیادی درایو فلش NAND هستند که داده ها را در صفرها و در سلول های حافظه ذخیره می کنند.

    تفاوت‌ SSD با HDD

    با توجه به این ساختار ، SSD ها بسیار سبک تر خواهند بود. همچنین عدم وجود پلاتر در این حافظه باعث ایجاد نویز و گرمای کمتری نسبت به هارد دیسک ها می شود. این ساختار SSD یکپارچه همچنین باعث طول عمر بیشتر و همچنین مقاومت در برابر ضربه می شود. ساختار ذخیره سازی مدرن SSD ها در مقایسه با هارد دیسک ها مصرف برق کمتری را به دنبال دارد.

    تفاوت های قابل توجه دیگر بین دو حافظه می تواند تفاوت قیمت و فرکانس باشد. SSSD ها حافظه های جدیدتری هستند که هزینه آنها برای هر گیگابایت بسیار بیشتر از هارد دیسک های قدیمی است. هارد دیسک ها به دلیل قیمت پایین و محبوبیت تقریباً در هر ظرفیتی در دسترس هستند. برخلاف SSD ها ، که فقط در ظرفیت های محدود موجود هستند

    مزایای تهیه‌ SSD برای لپ‌تاپ چیست؟

     همانطور که در بالا ذکر شد ، SSD ها بسیار سریعتر از هارد دیسک های قدیمی هستند. این تفاوت سرعت در مقایسه با هارد دیسک ها گاهی به بیش از سه برابر می رسد. این حافظه ها به دلیل ساختار غیر مکانیکی ، وزن بسیار کمتری دارند و حجم کمتری دارند و آنها را برای نوت بوک ها و نوت بوک های سبک انتخاب مناسبی می کند.

    یکی دیگر از مزایای ساختار غیر مکانیکی این نوع حافظه ، مصرف برق بسیار کمتر است. این مزیت بزرگی برای لپ تاپ ها با وجود عمر باتری کم است. مزیت دیگر این نوع ساختارهای مبتنی بر مکروچیپ ، تولید صدا و کاهش حرارت است. گرمای کمتر به معنی سایش کمتر و در نتیجه طول عمر بیشتر است. بنابراین به طور کلی ، استفاده از SSD برای لپ تاپ گزینه بهتری است.

    مزایای تهیه‌ SSD برای لپ‌تاپ

    از طرف دیگر ، ارائه SSD برای لپ تاپ ها و لپ تاپ های قدیمی که عملکرد آنها کاهش یافته است می تواند یک ارتقاء عمده برای دستگاه شما باشد و عمر دستگاه شما را تا دو سال افزایش دهد.SSD ها به لطف استفاده از حافظه بر اساس چیپست های NAND می توانند سرعت اجرای نرم افزار و بارگذاری آن را به طرز چشمگیری افزایش دهند. برای گیمرها نیز نصب و اجرای بازی ها بر روی SSD گاهی اوقات می تواند نرخ فریم و در نتیجه کیفیت تجربه را بهبود بخشد.

    انتخاب حافظه SSD برای لپ تاپ

     اگر قصد دارید هارد دیسک لپ تاپ خود را با SSD جایگزین کنید ، ابتدا باید مدل مناسب را بر اساس مادربرد لپ تاپ خود انتخاب کنید. اکثر لپ تاپ ها از حافظه 2.5 اینچی استفاده می کنند و شما به راحتی می توانید SSD را با HDD جایگزین کنید ، اما برخی از مدل ها می توانند از مدل های سریعتر استفاده کنند.

    نکته دیگری که هنگام انتخاب SSD برای لپ تاپ باید در نظر بگیرید حداکثر ظرفیتی است که لپ تاپ پشتیبانی می کند. در حال حاضر ، بهترین گزینه این است که از SSD و HDD به طور همزمان استفاده کنید تا SSD به درایو Windows وصل شود و فایل ها روی HDD ذخیره شوند. در ادامه ، انواع حافظه SSD را به همراه مزایا و معایب هر یک معرفی می کنیم.

    انواع حافظه‌ SSD

     SSD ها بر اساس اندازه ، شکل ورودی ، سرعت ، حافظه و بسیاری موارد دیگر به دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند. اما به طور کلی ، وقتی در مورد انواع SSD صحبت می کنیم ، منظور ما تفاوت بین کانکتور و فاکتور فرم رابط است. شما باید این SSD ها را با توجه به اندازه لپ تاپ و پشتیبانی مادربرد سیستم انتخاب کنید. اینها رایج ترین هستند:

    • SATA SSD
    • mSATA SSD
    • PCIe SSD
    • M.2 SSD
    • U.2 SSD
    • NVMe SSD
    • و…

    این مطلب ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    16 − پانزده =

    دکمه بازگشت به بالا