تکنولوژی

راهنمای خرید لپ تاپ دست دوم و استوک؛ هر آنچه قبل از خرید باید بدانید

  • از بررسی قیمت تا تست سخت‌افزار

    خرید لپ تاپ دست دوم باید با نکات مهمی انجام شود که در این مقاله به طور کامل توضیح داده ایم.

    در شرایط اقتصادی کنونی که با کاهش ارزش پول ملی و محدودیت در واردات کالاهای خارجی همراه شده است ، قیمت تجهیزات رایانه ای از جمله لپ تاپ ها به طور غیرمنطقی افزایش یافته است. از سوی دیگر ، به دلیل این محدودیت ها ، تنوع این دسته محصول نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

    در این شرایط ، بسیاری ترجیح می دهند لپ تاپ های دست دوم و انبار را خریداری کنند تا رایانه های جدید و قابل حمل که عملکرد بیشتری را با قیمت کمتر ارائه می دهند. علاوه بر افزایش قدرت سخت افزاری ، لپ تاپ های پرچمدار استفاده شده نیز به دلیل کیفیت بالاتر نسبت به مدل های ارزان قیمت مانند سری آیپد لنوو ، طول عمر بیشتری دارند.

    اما خرید لپ تاپ دست دوم مانند تلفن همراه و ماشین کارکرده ، بدون داشتن اطلاعات فنی و آزمایش گسترده قطعات مختلف ، ریسک بالایی دارد و می تواند به شما آسیب برساند. بنابراین ، در زیر به نکات مهم در خرید لپ تاپ دست دوم پرداخته و روشهای سریع و آسان بررسی سلامت بدنه ، پورت ها ، صفحه نمایش ، پردازش سخت افزار و … را توضیح می دهیم.

    ۱. قیمت‌ها را مقایسه کنید

    مقايسه ي قيمت ها

    مهمترین پارامتر در خرید اجناس دست دوم بررسی قیمت است. قبل از خرید لپ تاپ دست دوم ، قیمت آن را با قیمت مدل جدید همان دستگاه یا مدلهای مشابه در فروشگاه های آنلاین و سایتهای مرجع قیمت مانند Tarb و Enamels بررسی کنید.

    لپ تاپ استفاده شده باید حداقل 20 تا 40 درصد ارزانتر از مدل جدید باشد ، حتی در بهترین شرایط فنی و ظاهری. البته مواردی مانند ارتقاء RAM و افزودن حافظه SSD یا همراه داشتن لوازم جانبی می تواند در افزایش قیمت نقش داشته باشد.

    در شرایطی که قیمت مدل دست دوم تفاوت چندانی با قیمت مدل جدید ندارد ، خرید آن بی فایده است.

    ۲. بدنه را بررسی کنید

    بررسي بدنه

    اولین چیزی که هنگام خرید لپ تاپ باید به آن توجه کنید بدن شماست. ظاهر سالم بدون ساییدگی و خط و خش می تواند به ما اطمینان نسبی دهد که لپ تاپ سالم است. بنابراین ، تمام قسمت های بدن را به دقت بررسی کنید. هرگونه خراش ، سایش ، خم شدن یا فرورفتگی می تواند نشانه آسیب فیزیکی و خرابی سخت افزار باشد.

    به پیچ های موجود در دستگاه توجه کنید. اگر پیچ ها شل شده اند ، از فروشنده دلیل بگیرید. اگر برخی از پیچ ها در محل خود نباشند ، ممکن است دستگاه توسط متخصصان باز نشده باشد ، این نشانه خوبی نیست.

    همچنین ، برای بررسی صفحه نمایش و اتصالات خود وقت بگذارید. لولا صفحه نمایش یکی از حساس ترین قسمت های فیزیکی لپ تاپ است و آسیب رساندن به آنها می تواند مشکلات دیگری را ایجاد کند.بنابراین ، برای مراجعه به این بخش باید زمان بیشتری صرف کنید.

    همچنین هنگام بازرسی لپ تاپ وضعیت پورت ها و اتصالات را بررسی کنید. هر گونه شل شدن یا مشکل در اتصال ورودی ها و خروجی های صوتی ، پورت ها و اتصالات ، به ویژه در شارژر ، می تواند باعث نگرانی شود.

    ۳. از سلامت نمایشگر اطمینان حاصل کنید

    اطمينان از سلامت نمایشگر

    به طور معمول صفحه نمایش به دلیل ظرافت زیاد ساخت لپ تاپ بسیار حساس است و در نتیجه احتمال آسیب به این قسمت بسیار زیاد است.

    پس از بررسی ظاهر مانیتور و اطمینان از سالم بودن آن ، لطفاً آن را در حالت روشن آزمایش کنید. لکه های سیاه ، نویز صفحه یا لکه ها ممکن است قابل توجه باشد.

    می توانید از ابزارهای آنلاین برای بررسی دقیق صفحه لپ تاپ خود استفاده کنید. نمونه ای از این ابزارها که به شما امکان می دهد صفحه را به طور کامل بررسی کنید ، “تست مانیتور ایزو” است. این ابزار به شما امکان می دهد صفحه لپ تاپ را از نظر پیکسل های سوخته ، دقت رنگ ، گاما ، نشت نور و … آزمایش کنید.

    CheckPixels گزینه دیگری برای بررسی صفحه است. این سایت یک صفحه رنگی نشان می دهد و اگر صفحه نمایش دارای پیکسل باشد ، آن قسمت خاص سیاه می شود.

    اگر لپ تاپ شما دارای صفحه نمایش لمسی است ، آن را با امتحان کردن فعالیت های معمول ، از جمله لمس های متعدد آزمایش کنید.

    ۴. سخت افزار دستگاه چه وضعیتی دارد؟

    وضعيت سخت افزار دستگاه

    پردازنده ها ممکن است به دلیل فعالیت های مستمر و سنگین ، عملکرد کمتری را تجربه کنند. بنابراین ، قبل از خرید باید عملکرد این قطعات را بررسی کنید. روشهای مختلفی برای بررسی این قطعات وجود دارد. با این حال ، به طور کلی توصیه می شود از نرم افزارهای نظارت CPU-Z و GPU-Z استفاده کنید. با کمک این نرم افزار می توانید تست استرس CPU و گرافیک و عملکرد آنها را نیز تحلیل کنید.

    اگر سیستمی که قصد خرید آن را دارید یک بازی است یا کارت گرافیک جداگانه ای دارید ، از نرم افزار 3DMark برای آزمایش عملکرد آن از نظر پردازش گرافیکی سنگین استفاده کنید.

    برای آزمایش RAM لپ تاپ ، می توانید از برنامه Memtest آن یا برنامه Windows به نام Windows Memory Diagnostic Tool استفاده کنید. راه اندازی مجدد مجدد ، صفحه آبی مرگ ، سیاه شدن ناگهانی تصویر یا یخ زدن روی صفحه و و ممکن است نشان دهنده خرابی RAM باشد. اگر لپ تاپ مجهز به حافظه SSD است ، می توان آن را با نرم افزاری به نام SSDlife آزمایش کرد که وضعیت قطعه را در درصد نشان می دهد.

    قبل از خرید لپ تاپ دست دوم ، حتماً مشخصات فنی ادعا شده توسط فروشنده را با اطلاعات سخت افزاری موجود در بخش “مدیریت دستگاه” ویندوز مطابقت دهید.

    ۵. کیبورد و ترک پد را بررسی کنید

    مهمترین ابزارهای ورودی لپ تاپ ، صفحه کلید و ترک پد هستند. بنابراین ، هنگام خرید لپ تاپ دست دوم ، این دو قسمت را با دقت بررسی کنید. حتماً صحت و روان بودن کلیدها را آزمایش کرده و همه آنها را بررسی کنید. این کار را می توان به صورت دستی یا با برخی از ابزارهای آنلاین مانند وب سایت تست کننده صفحه کلید انجام داد.

    تاچ پد اهمیت کمتری نسبت به صفحه کلید ندارد و باید آزمایش شود. کلیدهای پیمایش ، زوم ، اسلاید و چپ به راست را به خوبی مشاهده کنید.حتی اگر به استفاده از ماوس عادت کرده اید ، صفحه لمسی را امتحان کنید و حداقل به دلیل مشکل ، اگر برای شما مهم نیست ، از فروشنده تخفیف بگیرید.

    ۶. بررسی باتری لپ تاپ

    بررسی باتری لپ تاپ

    باتری های لپ تاپ ، بر خلاف CPU و RAM ، طبیعتاً قابل مصرف هستند و بنابراین باید بعد از یک دوره دو تا چهار ساله جایگزین شوند. بنابراین ، هنگام خرید لپ تاپ های دست دوم ، به سلامت باتری توجه کنید. لطفاً توجه داشته باشید که برای تعویض باتری اصلی باید حداقل یک میلیون تومان هزینه کنید.

    از Power Shell برای بررسی عمر باتری لپ تاپ خود در ویندوز استفاده کنید. برای انجام این کار ، پس از اجرای Windows PowersShell در حالت administrator ، عبارت “powercfg / batteryreport / output” C: \ battery-report.html را تایپ کنید. در ویندوز C یک فایل حاوی اطلاعات باتری به نام گزارش باتری پیدا خواهید کرد.

    یک راه ساده تر استفاده از نرم افزاری مانند BatteryInfoView و BatteryCare است که اطلاعات جامعی در مورد سلامت باتری ، میزان سایش و ظرفیت باقیمانده ارائه می دهد.

    ۷. عملکرد سیستم خنک کننده مهم است

    با توجه به معماری جمع و جور لپ تاپ ها ، افزایش دما در این دسته از رایانه ها بسیار زیاد است و همانطور که می دانید گرما عامل اصلی فرسودگی قطعات است و تقریباً همه لپ تاپ ها از فن های داخلی بسیار کوچک استفاده می کنند.

    فن ها به دلایلی مانند فرسودگی ، دمای بالا یا نفوذ آلودگی و گرد و غبار مستعد خرابی هستند. با خرابی یا کاهش کارایی فن ، دمای CPU و در نتیجه لپ تاپ به سرعت افزایش می یابد. این افزایش دما می تواند مشکلاتی را در سیستم شما ایجاد کند و حتی مشکل را به صورت خاموشی های پی در پی نشان دهد.

    بنابراین ، لازم است از سالم بودن طرفداران هنگام خرید لپ تاپ های دست دوم اطمینان حاصل شود. برای بررسی سطحی این ، کافی است در حین پردازش سنگین ، مانند بازی ، رندر یا استرس تست ، به طرفداران گوش دهید. هرگونه صدای بلندتر از حالت عادی یا غیرطبیعی در طول فرآیند ممکن است نشان دهنده آسیب جزئی باشد.

    شما همچنین باید دمای پردازنده ها را در طول این فرایندهای سنگین بررسی کنید. همچنین می توانید از ابزارهای رایگان مانند HWMonitor برای این منظور استفاده کنید. هرگونه افزایش غیرطبیعی دما ممکن است نشان دهنده سوء عملکرد فن ها یا ناکارآمدی خمیر سیلیکون باشد.

    این مطلب ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 × 5 =

    دکمه بازگشت به بالا